Deficit de cadre medicale la Spitalul Judeţean. Vezi ce măsură a luat conducerea unităţii!

spitalul judeteanSpitalul Judeţean se confruntă cu o lipsă de personal medical, însă, în ciuda acestui fapt, bugetul unităţii nu permite noi angajări în sistem. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, a declarat că la această dată gradul de acoperire cu personal medical este de 65%. Pentru a face faţă situaţiei, s-a luat şi o măsură temporară.

O măsură dispusă deja este ca în limita posibilităţilor şi a adresabilităţii de moment să putem face delegări, adică a prelua acele persoane care ar putea să se găsească în plus pe anumite secţii şi să acoperim deficitul de pe secţii cu probleme mai mari de personal. Este o măsură temporară, care durează două luni şi poate se face prin decizia managerului şi fără acordul salariatului. Nici sindicatele nu se pot opune şi au acceptat ideea că este o formulă de a rezolva deficitul mare de pe anumite secţii„, a spus Iliuţă.

like facebookBugetul Spitalului Judeţean urmează să fie aprobat în şedinţă de Consiliu Judeţean, până acum lucrându-se pe un buget estimat.

Dacă acel buget permite noi angajări de personal, deşi mă îndoiesc, vom face angajări. Dacă nu, ne vom mulţumi cu ce avem„, a mai spus managerul Spitalului Judeţean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *