Cercul de mediu de la Palatul Copiilor, premiat la trei concursuri vara aceasta

cecilia vicoveanuVară bogată în premii pentru Cercul de Mediu de la Palatul Copiilor Botoșani. Nici bine nu s-a încheiat anul școlar că micuții ecologiști de la Palatul copiilor Botoșani au și participat la primul concurs. Acesta a avut loc în perioada 17-21 iunie, la Victoria în județul Brașov.

Copiii din Botoșani s-au prezentat la concursul de la Brașov cu un proiect pe care l-au derulat la Botoșani care avea în vedere colectare de deșeuri electrice și electronice.

Este al treilea an în care copiii din Botoșani se întorc cu marele premiu de la acest concurs intitulat „Floare de colț”. În proiectul pe care ei l-au prezentat au fost implicate atât Cercul de Mediu, cât și Primăria Botoșani, Agenția pentru Protecția Mediului, Urban Serv și Asociația Ecotic.

 

În afara de prezentarea proiectului, copiii au realizat o dioramă  a rezervației naturale Stânca Costești, fiecare echipaj având de realizat o macheta pentru o rezervație naturală.

Al doilea concurs de vara aceasta de la care copiii, coordonați de profesoara Cecilia Vicoveanu, s-au intors cu locul I, al treilea an consecutiv, a fost  „Creeaza-ti mediul” si a avut loc la Slatina in judetul Olt

„Am avut de construit o macheta a unui dispozitiv functionabil de economisire a unei resurse naturale. Noi am prezentat o macheta prin care putem folosi apa de ploaie, mai mult pentru case, dar se poate folosi si la blocurile de locuit prin asociatiile de locatari”, a declarat Cecilia Vicoveanu, coordantorul Cercului de Mediu de la Palatul Copiilor.

Un alt concurs de la care copiii de la Cercul de Mediu s-au întors victorioși a fost „Floare de lotus” de la Oradea unde au fost obținute mai multe premii dat fiind faptul că această competiție se desfășoară pe secțiuni și categorii de vârstă diferite.

One thought on “Cercul de mediu de la Palatul Copiilor, premiat la trei concursuri vara aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *