Posibile disponibilizări de personal la Spitalul Judeţean. Vezi cine sunt vizaţi!

cadre medicalePlanul de măsuri pentru redresarea Spitalului Judeţean va presupune şi disponibilizări de personal. Anunţul a fost făcut, miercuri, de managerul Viorel Iliuţă, care a declarat că, deocamdată, acest plan se negociază cu sindicatele şi că nici măsura cu reducerea sporurilor nu va fi pusă în practică până la începutul lunii septembrie.

Scopul negocierilor este acela de a fundamenta o decizie pe de o parte şi de a permite ca spitalul să economisească minim 450.000 lei pe lună (4,5 mld lei vechi). Există şi alte formule, dar nu vreau să anticipez măsuri până nu discutăm. Tăiem sporurile în septembrie, dacă în august nu se obţine trecerea la bugetul de stat a Compartimentului de Primiri Urgenţe de la Pediatrie”, a menţionat Iliuţă.

Potrivit managerului, disponibilizările vor fi făcute în rândul personalului TESA.

like facebookLa comasare s-a acceptat normativul de personal cu un plus de 15%. Este o chestie legală, dar încercăm să renunţăm la surplusul din zona TESA şi să încercăm, acolo unde există personal administrativ excedentar, să vedem ce măsură luăm şi să mai renunţăm la unii salariaţi„, a mai spus Iliuţă.

Vizaţi vor fi cei aflaţi în prag de pensionare, dar şi cei cu abateri disciplinare, după care, dacă se va impune, se va „umbla” şi la ceilalţi salariaţi TESA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *