Noi modificări în circulaţia rutieră din municipiul Botoşani. Vezi pe care străzi!

Indicator stopComisia de sistematizare a circulaţiei din municipiul Botoşani a decis, în şedinţa de marţi, mai multe modificări în circulaţia rutieră din municipiu. Astfel, oprirea maşinilor pe strada Marchian, în faţa intrării la Spitalul Judeţean, este interzisă după trecerea de pietoni pentru a nu se crea blocaje. De asemenea, oprirea va fi interzisă pe o porţiune de pe Bulevardul Mihai Eminescu, pe tronson sens giratoriu Casa Tineretului, dar şi pe strada Petru Rareş-tronson Bulevardul „Mihai Eminescu”-Calea Naţională.

Reprezentanţii comisiei au mai decis interzicerea autovehiculelor de peste 3,5 tone pe strada Iuliu Maniu 121 spre Petru Rareş şi pe strada Iuliu Maniu intersecţie strada Lalelelor. De asemenea, va fi interzis accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone la intrarea în Bulevardul „Mihai Eminescu” dinspre Iaşi şi va fi montat indicator cu „cedează trecerea” pe strada Al. Viilor spre O.Onicescu, precum şi oprirea interzisă pe o porţiune de 15 metri de pe Bulevardul George Enescu nr.2.

Pe strada Porumbelului va fi montat un indicator cu „drum înfundat”, precum şi indicatoare cu „cedează trecerea” pe Al. Porumbelului intersecţie cu strada Porumbelului, dar şi pe Al. Porumbelului intersecţie cu strada Codrului.

Oprirea interzisă va fi şi pe strada Victoriei cu Puşkin (Camera de Comerţ) şi, de asemenea, se vor monta indicatoare cu accesul interzis la intrarea în Aleea Unirii nr.12, precum şi indicator cu sens unic pe Aleea Unirii.

Pe strada Nicolae Iorga, în faţa Ocolului Silvic va fi făcută o trecere de pietoni, iar pe strada Mihail Kogălniceanu 14 se va modifica distanţa de acţiune a indicatorului „oprire interzisă” pe o distanţă de 15 metri, mai precis în curbă. Potrivit consilierului local Gheorghe Ursuleanu, în şedinţa de marţi s-a dat un acord de principiu pentru semaforizarea intersecţiei Petru Rareş cu Puşkin, urmând ca investiţia să se realizeze anul viitor. Pe strada Pajiştei şi strada Tulbureni (de la troiţă spre Şoseaua Iaşului) se interzice accesul autovehiculelor mai mari de 7,5 tone. Indicatorul „acces interzis” va fi mutat de pe Strada Nucului (Apa Grup) după intersecţia cu Aleea Parcului, dar şi în faţa Şcolii 13, iar un indicator cu „trecere pentru pietoni” va fi montat pe strada Săvenilor, intersecţie cu Alba Iulia.

like facebookIndicatoare cu circulaţia interzisă în ambele sensuri vor fi montate pe aleile care au acces spre pietonalele din municipiu.

„Noile modificări vor intra în vigoare imediat„, a spus consilierul Ursuleanu, care face parte din această comisie.

One thought on “Noi modificări în circulaţia rutieră din municipiul Botoşani. Vezi pe care străzi!

  1. Si sensul giratoriu de la AlphaLand, care nu respecta normativele in materie(este ilegal), cand va fi reglementat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *