Noul lider al juraţilor emisiunii MasterChef, originar din Botoşani

masterchef-numar-dublu-de-episoade-dubla-incantare-culinara_2_size19Emisiunea MasterChef, transmisă de Pro TV, vine cu un nou juriu din toamna acestui an, iar liderul juraţilor este un bucătar cu origini din Botoşani.

Bunica lui Adrian Hădean este din Botoşani, iar cheful a venit în mai multe rânduri în judeţ. În unele dintre aceste vizite s-a axat şi pe studierea restaurantelor din Botoşani, oferind în acelaşi timp consultanţă şi un nou meniu pentru restaurantul Helen’s Place. În timpul vizitelor a studiat şi obiceiurile în privinţa mâncării a botoşănenilor.

like facebook„Am fost de mai multe ori la Botoșani în timpul acesta. Drumu-i frumos dar greu, provocarea a fost și este cu atât mai mare cu cât Botoșaniul e, din câte am adi-hadeanînvățat în ultimul an, o Românie în miniatură, cu o economie greoaie, oameni inimoși, oameni invidioși, oameni educați, oameni limitați, oportunități puține și lipsuri multe. Am încercat să descifrez sursa necazurilor pe care le are localul mai sus pomenit. Viața e complexă și are multe aspecte, dacă-mi permiteți. Ai un oraș cu 90.000-100.000 de locuitori. Ai darul de a face mâncare extraordinară (am dus cu mine oameni din exterior, doar pentru a verifica și supra-verifica faptul că mâncarea e bună-bună, cinstită și plină de gust, savuroasă și autentică în măsura în care un lucru mai poate fi autentic în zilele noastre). Ai drept concurență un local de la marginea orașului, în care mâncarea vine în porții enorme, de o calitate cel mult mediocră. Mai ai niște baruri/braserii/restaurante de duzină și mai ai drept concurență un restaurant considerat “de fițe”, în care plăteși 80 de lei pentru două ciorbe bază în care ai primit câteva cuburi de carne de vită fiartă în apă, scoase din frigider (mizerabil fel de a trata mâncarea și clienții) și pe o porție de coaste (fără garnitură) nu mai bune decât cele pe care le-ai putea mânca în parcare la Kaufland (dacă ar trece de la mici la coaste). Asta am sesizat eu, studiind puțin obiceiurile de consum ale botoșăneanului care iese în oraș: vrea să mănânce fie mult și prost, fie prost și scump. Nu se îndreaptă foarte mulți spre zona de echilibru, în care porția din farfurie are o dimensiune decentă, firească, gustul e cel care trebuie, mizeriile prefabricate lipsesc și prețul e unul corelat cu calitatea și cantitatea”, relatează noua vedetă Pro TV într-o postare pe blogul personal.

One thought on “Noul lider al juraţilor emisiunii MasterChef, originar din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *