Festivalul „Cântecului, Jocului, Portului Popular şi Meştesugurilor” începe vineri la Botoșani

TARGUL MESTERILOR POPULARI BotosaniVineri va debuta la Botosani  Festivalul „Cantecului, Jocului, Portului Popular si Mestesugurilor”, aflat la editia a-IX-a, 8-10 august 2014, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani. Evenimentul va avea loc pe pietonalul Unirii si la targul Mesterilor Populari vor participa invitati din judetele Iasi, Suceava, Covasna, Bacau, Neamt, Prahova, Bistrita-Nasaud, Galati, Mures, Maramures si Botosani.

Multi dintre mesterii populari fac parte din Asociatia Mesterilor Populari din Moldova care are ca presedinte pe etnograful Marcel Lutic, Asociatia Mesterilor Populari din Bucovina, cu presedinte mester Florin Cramariuc si  Asociatia „Art-Mestesugurile Prutului” care oare capresedinte pe Silvia Cozmanca) si sunt reprezentativi pentru zonele etnografice de unde provin.

like facebookExpozitiile cu vanzare vor exemplifica, in primul rand, mestesugurile traditionale care vor include la cateva standuri si ateliere de lucru ale mesterilor populari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *