Vezi cum va fi vremea între 4 şi 17 august!

soare_printre_noriMeteorologii anunţă vreme frumoasă şi ploi în cantităţi reduse, potrivit unei prognoze realizată între 4 şi 17 august. În prima zi a intervalului va fi caniculă, în special în sudul şi estul regiunii, apoi temperatura va marca o uşoară scădere, vremea continuând însă să fie călduroasă până în jurul datei de 14 august, cu valori medii ale maximelor între 30 şi 32 de grade. Spre finalul intervalului, atât maximele, cât şi minimele termice vor înregistra o scădere de aproximativ 2 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 8 şi 12 august, în timp ce, în restul intervalului, acestea vor fi posibile pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal.

La munte, temperaturile maxime vor scădea de la valori medii de 24 de grade în prima zi, până la 19 grade în zilele de 7 şi 8 august. După data de 9 august, vremea se va încălzi din nou, astfel că se vor atinge maxime în jur de 22 de grade, dar spre finalul intervalului este posibilă o scădere uşoară a acestora. Valorile minime vor avea aproximativ aceeaşi evoluţie, respectiv 14 grade în intervalele calde şi 10…11 grade în cele mai reci.

like facebookVor fi averse, ce pot avea şi caracter torenţial în intervalul 6 – 8 august, când pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi importante. În restul intervalului, ploile se vor semnala local, în special în timpul după-amiezelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *