Primarii s-au înţeles cu şefii judeţului pe problema depozitării gunoiului

primariPrimarii celor 52 de comune din judeţ au ajuns la o înţelegere cu autorităţile judeţului în ceea ce priveşte depozitarea gunoiului. Ei s-au întâlnit, luni dimineaţă, la Prefectură, şi au aprobat o hotărâre prin care să se permită depozitarea la groapa temporară gestionată de Urban Serv a deşeurilor colectate din judeţ.

S-a aprobat o hotărâre a ADI EcoProces prin care se finalizează toată problema cu deşeurile. Toate unităţile administrativ teritoriale vor da hotărâri de consiliu local prin care se angajează să suporte cheltuielile din relocare, atunci când se va pune problema, de la groapa de la Stăuceni la Botoşani. Practic, la această dată se preia gunoiul la aceleaşi tarife, cei care aduc la Botoşani, la aceleaşi tarife care au fost până la izbucnirea scandalului„, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

Urmează ca şi consilierii locali să se întâlnească , luni după amiază, în cadrul unei şedinţe extraordinare pentru a aproba sau nu preluarea gunoiului din judeţ la depozitul temporar.

like facebookChiar dacă domnul preşedinte al Consilului Judeţean nu a fost prezent aici, am încercat în lipsa domniei sale să găsim până la urmă o soluţie pentru oamenii dce judeţ. Municipiul Botoşani a oferit de data aceasta o soluţie şi încearcă să salveze situaţia, dar i-am atenţionat că dacă în jumătate din an nu-şi rezolvă problemele (nr. CJ), atunci va fi foarte dificil să mai putem să intervenim noi în continuare pentru că este limitată şi capacitatea de stocare a depozitului din Botoşani„, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *