Prima pe lista proiectelor de "Modernizarea exploatatiilor agricolea" selectate in luna martie, cu 60 de puncte din 100, este Multiagra Vlasinesti, judetul Botosani. Potrivit Hotnews.ro, A obtinut fonduri nerambursabile de 2,4 milioane lei, pentru proiectul denumit: "Introducerea de tehnologie performanta in cadrul fermei ecologice Multiagra Vlasinesti, judetul Botosani".
Potrivit Registrului Comertului, firma are ca actionari principali pe Gheorghe Portariuc si persoana juridica Portas SRL, al carei director este tot Gheorghe Portariuc. Omul de afaceri este o celebritate in judet. Potrivit presei regionale, in 2004 omul de afaceri a platit amenzi pentru ca ferma zootehnica Vlasinesti nu avea autorizatie de mediu "si arunca apele uzate aiurea". Ovidiu Portariuc, fiul omului de afaceri, si el actionar la Multiagra, a declarat pentru HotNews.ro ca amenzile au fost primite de fabrica de lactate care functioneaza in aceeasi zona, fiindca ferma zootehnica s-a infiintat in 2005.
In 2005, a cumparat 60% din actiunile Societatii Judetene de Drumuri si Poduri in timp ce era si Consilier Judetean PSD. Ulterior, a renuntat la tranzactie. Mandatul de consilier judetean s-a incheiat in 2008. Ovidiu Portariuc a declarat ca si el este membru PSD dar nu detine nicio functie pe plan local.
Pe locul 7 la "Modernizarea exploatatiilor agricole" se afla Nicvitib SRL, din Botosani, cu 50 de puncte din 100 si 1,2 milioane lei finantare primita. Proiectul se refera la achizitia de utilaje in cadrul fermei vegetale. La firma Nicvitib actionari principali sunt Nichiteanu Tiberiu Leonard si Nichiteanu Viorel. Cel de-al doilea a devenit, in urma alegerilor locale din iunie 2008, primar al comunei Radauti-Prut, din partea PD-L.
Nichiteanu a declarat pentru HotNews.ro ca deocamdata nu a semnat contractul de finantare pentru proiectul selectat prin PNDR si asteapta sa fie contactat de autoritati. Acesta spune ca detine functia de administrator tehnic al firmei Nicvitib, iar fiul sau, Tiberiu Leonard, este administrator legal. El a mai declarat ca Nicvitib a mai obtinut o finantare de circa 10.000 de RON, in anul 2006, prin programul SAPARD, pentru un proiect prin care au fost achizitionate utilaje. Numele lui Viorel Nichiteanu a intrat in vizorul presei cu ocazia inundatiilor de la inceptul lunii august, care au afectat grav localitatea.