VIDEO Scandal politic de la problema gunoaielor din judeţ

ovidiu portariuc simion drelciuc la primarieConducerea Primăriei, a Consiliului Judeţean precum şi reprezentanţi ai societăţilor de salubritate şi primari s-au întâlnit, vineri, pentru a dezbate probelor gunoaielor menajere din comunele din judeţ.

like facebookÎn 45 de comune operatorii de salubritate nu au mai ridicat gunoaiele de o săptămână invocând majorarea preţurilor de către societatea Urban Serv la depozitul din municipiul Botoşani. Operatorii din judeţ sunt nevoiţi să aducă gunoiul la Botoşani, după ce celelalte depozite de deşeuri au fost închise sau limitate la colectare.

Pe de altă parte, la Botoşani s-a construit o rampă temporară, după ce depozitul principal a sistat colectarea, iar societatea Urban Serv a crescut preţul de la 44 lei pe tonă la 155 de lei, invocând o taxă specială de realocare a deşeurilor în momentul în florin turcanu gheorghe sorescu si cristian achitei  la primariecare se vor demara lucrările de închidere a depozitului principal. În aceste condiţii s-a ajuns la un blocaj.

Dezbaterile s-au transformat în contre politice între preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi Ovidiu Portariuc, ajungându-se la ridicări de ton.

O soluţie provizorie, în jurul căreia s-au concentrat pe final discuţiile a fost ca primăriile să îşi asume diferenţa de preţ, de la 44 de lei la 155 de lei, însă plata să se facă în toamna anului viitor şi în funcţie de cantitatea de gunoi ce va fi realocată de pe rampa temporară la închiderea depozitului central.

„Este problema cui Guvernează, cine a hotărât închiderea depozitelor de la Dorohoi şi Darabani?. Să dea ministerul o decizie prin care să dea posbilitatea ca în locurile în care au fost depozite florin turcanu gheorghe sorescu la primariesă se facă rampe temporare. Ne-aţi chemat aici ca să găsiţi un vinovat? Ne luaţi la palme ba pe mine ba pe Sorescu. Să se convoace şedinţe extraordinare de consiliu local, chiar şi sâmbătă şi eu garantez că majoritatea va vota. Vorbim de o oră şi vă învârtiţi şi soluţia o aşteptaţi tot de la noi”, a declarat Florin Ţurcanu.

La rândul său primarul Ovidiu Portariuc a menţionat că Florin Ţurcanu nu ştie să dezbată probleme administrative ci transformă totul într-o chestiune politică.

” Rămâne să rezolvăm noi probleme pentru că aţi văzut, Consiliul Judeţean nu este vinovat. Vom rămâne în continuare aici cu juriştii şi tehnicienii să găsim o soluţie la problema gunoiului din judeţ. Va urma şi ADI Eco Proces urmată de o şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Eu i-am rugat pe colegii de la CJ să vorbească cu primarii, sunt 45 de comune în situaţia asta. Trebuia să se anticipeze situaţia pentru că s-a ştiut cu cel puţin jumătate de an înainte. Acum ne află în situaţia în care era şi Botoşaniul în 2012, când nu anticipaseră că avem nevoie de depozit temporar. Sunt nişte proceduri elementare care ţin de managementul unui proiect, nu trebuie să se aprindă focul şi după să alergăm toţi să îl stingem. Primăria Botoşani nu are decât un rol de mediere şi de încercare de rezolvare a problemei apărute cu invitarea tuturor factorilor implicaţi. Nu se poate face administraţie între Primărie şi CJ cât domnul Ţurcanu continuă în stilul domniei sale, ridică vocea când nu mai are argumente”, a spus Ovidiu Portariuc.

 

One thought on “VIDEO Scandal politic de la problema gunoaielor din judeţ

  1. Daca judecam lucrurile drept si in spiritul legislatiei Romaniei, atunci primarul Portariuc are dreptate. Un management administrativ eficient si modern, cum ar trebui sa asigure Turcanu la CJ, inseamna gestionarea tuturor riscurilor aferente acestei probleme. Daca s-a stiut de peste jumatate de an despre aceasta situatie, de ce presedintele nu a gasit o solutie impreuna cu primariile celor 45 de comune? Primaria Botosani nu este abilitata sa discute cu primariile comunelor. Fiind o problema de interes judetean, prin legea adm. publice CJ-ul avea aceasta obligatie. De fapt, neglijenta crasa s-a vazut din ceea ce a spus Turcanu mai zilele trecute: ca operatorii care transporta gunoiul pe baza de contract( gunoiul fiind considerat o marfa de catre domnia sa), trebuie sa se asigure si in ceea ce priveste destinatia finala – adica unde descarca aceste deseuri). Iata a mostra de guvernare ,,europeana” promovata de liberalul Turcanu. Si mai vrea ca botosanenii sa-l voteze si in viitor. S-astepte mult si bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *