Managerul Spitalului Judeţean susţine separarea spitalelor la Botoşani

viorel iliutaManagerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, susţine că separarea spitalelor reprezintă cea mai bună soluţie la această dată. El a declarat că în actuala formă, cu spitalele comasate, Spitalul Judeţean este foarte greu de condus. Iliuţă spune că a purtat discuţii privind separarea spitalelor şi la nivel înalt, însă ideea nu a fost agreată.

„La comasarea din 2012, tot personalul spitalelor comasate a fost preluat la Spitalul Judeţean. Singurii care nu s-au mai regăsit au fost managerii spitalelor comasate. Munca celor 20-24 de oameni a fost preluată de patru oameni. Sigur că cei patru oameni chiar dacă ar fi eroi sau supraoameni, nu reuşesc să acopere 100% ceea ce făceau conducerile separate la fiecare spital. Având în vedere dispersia teritorială precum şi problemele acestui spital, cred că am putea spune că este un spital extrem de dificil de condus. Personal, nu am fost de acord la momentul respectiv când s-a discutat comasarea, ca politician, cu comasarea, iar în acest moment aş fi de acord oricând cu o decomasare, fie ea şi parţială. Este extrem de greu de condus, indiferent cine ar fi pe acest scaun”, a menţionat Iliuţă.

like facebookEl a spus că printr-o iniţiativă legislativă Spitalul Judeţean ar putea fi separat de Spitalul de Copii, Maternitate, Psihiatrie, secţiile de la Săveni şi Darabani. Spitalele au fost comasate în 2012.

Eu m-am gândit în urmă cu două-trei luni de zile, dar într-o discuţie informală nu a fost agreată„, a mai spus Iliuţă.

 

 

One thought on “Managerul Spitalului Judeţean susţine separarea spitalelor la Botoşani

  1. Iliuta draga, Spitalul judetean nu este greu de condus daca te pricepi si esti un manager adevarat. In primul rind, toate sectiile au directori sau sefi + citiva sefuleti care taie frunza la catei pe acolo. Nu dumneata conduci direct Maternitatea sau Psihiatria ( de fapt, nici nu te-ai pricepe).
    Problema este alta la spitalul judetean: lipsesc adevaratii manageri. Cu politruci nu se poate asigura o conducere eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *