Portariuc: Suntem într-un plin scandal al gunoiului negestionat corect de Consiliul Judeţean

catalina lupascu ovidiu portariucPrimarul Ovidiu Portariuc vrea şedinţă extraordinară pentru a rezolva problema gunoiului în judeţul Botoşani. El a spus că luni dimineaţă se va întâlni cu operatorii de salubritate din judeţ, reprezentanţi ai Agenţiei de Protecţie a mediului, iar ulterior cu consilierii locali pentru a discuta asupra proiectului de hotărâre privind primirea spre depozitare în spaţiul de stocare temporară a deşeurilor din municipiul Botoşani, a deşeurilor colectate de operatorii care îşi desfăşoară activitatea în judeţ. Proiectul a fost introdus în şedinţa de Consiliu Local de joi, însă a fost retras, întrucât, susţine primarul, nu era suficient de documentat.

Trebuie să gestionăm situaţia extrem de dificilă a gunoiului. Este vorba de preluarea deşeurilor la depozitul temporar de la Botoşani. Acest depozit pune probleme şi se poate ca în câteva luni de zile să nu mai avem noi unde depozita deşeurile. Este vorba de taxele pe care trebuie să le perceapă operatorul şi diferenţa de cine va fi suportată, pentru că nu s-a găsit o soluţie. Am avut întâlnire şi cu primarii din judeţ, care înţeleg că nu este problema noastră ci a Consiliului Judeţean, dar vin la noi, ne roagă să găsim o soluţie şi să-i ajutăm. Trebuie văzută ce formulă, ca nu mai târziu să suplimentăm acele diferenţe sau ca botoşănenii să plătească sume în plus. Nu este responsabilitatea noastra de a gestiona această problemă în judeţ şi nu este nici responsabilitatea noastră de a prelua. Noi încercăm să ajutăm. Nu este responsabilitatea noastră că s-a întârziat licitaţia la noul depozit. La această oră trebuia să funcţioneze depozitul de la Stăuceni şi nu am mai fi fost aici. Primarii disperaţi au venit la mine şi ameninţă că vin cu maşinile  cu gunoi în faţa CJ. Suntem într-un plin scandal al gunoiului negestionat corect de Consiliul Judeţean„, a spus Portariuc.

like facebookÎn replică, viceprimarul Cătălina Lupaşcu susţine că problema gunoiului nu este a Consiliului Judeţean.

Cum poate Consiliul Judeţean să plătească gunoiul pentru municipiul Botoşani. Nu este o problemă a CJ, pentru că aţi deturnat sensul întâlnirilor dvs. cu primarii. Este o problemă a municipiului Botoşani, pentru că avem la ora actuală o groapă de gunoi care poate primi deşeurile din judeţ, este o problemă a fiecărui UAT , dar si o problema, într-adevăr a CJ, problemă care vizează parcurgerea procedurilor pentru a fi dată spre administrare groapa de la Stăuceni„. a afirmat Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *