PDL şi FC au fuzionat la Botoşani. Vezi ce cadouri şi-au făcut Cătălin Flutur şi Cristian Roman!

catalin flutur si cristian roman semnat protocol pdl fcOrganizaţiile judeţene ale PDL şi FC au semnat, miercuri, protocolul de fuziune prin absorbţie.

Cătălin Flutur şi Cristian Roman, şefii celor două structuri politice au parafat înţelegerea în cadrul unei conferinţe de presă şi şi-au motivat gestul. Discursul amândurora a mers pe importanţa unirii dreptei în lupta cu PSD precum şi normalitatea gestului.

” Astăzi vom semna şi la Botoşani protocolul de fuziune între PDL şi FC. Sâmbătă, în convenţiile extraordinare reunite ale PDL şi FC s-a hotărât fuzionarea prin absorbţie a celor două partide. Există un protocol care toate conţine detaliile tehnice, fiind o singură diferenţiere între judeţe, respectiv menţiunea conform căreia accederea în funcţiile de conducere ale PDL a noilor membri se face proporţional cu rezultatele ultimilor alegeri, cele europarlamentare. Din punctul meu de vedere s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, dreapta românească are puterea şi maturitatea să se adune la un loc într-o competiţie cu un adversar redutabil. La Botoşani este un act de normalitate, noi nu suntem pentru prima dată împreună, vă aduceţi aminte că la alegerile parlamentare din 2012 am luptat împreună sub sigla ARD, ne cunoaşteam, nu avem în general secrete unii faţă alţii, în schimb avem un scop comun. Ştiu că venirea lor pentru noi înseamnă un plus şi reprezintă o forţă pentru bătăliile din următoarele campanii”, a afirmat Cătălin Flutur.

catalin flutur si cristian roman semnat protocol pdl fc1La rândul său, Cristian Roman a ţinut să le mulţumească colegilor care au fost alături de el şi s-a declarat mândru de strategia sa, el fiind unul dintre parlamentarii FC ce s-au opus alăturării de PMP şi rămânerea în grupul PDL.

„Cred că acesta este drumul firesc, aici trebuia să ajungem. Mă bucur că partidele de dreapta s-au trezit la realitate şi conducătorii acestor partide înţeleg că doar unirea face puterea. Eu am avut o relaţie foarte bună cu colegii din PDL, am foarte mulţi prieteni, am candidat împreună. Am o relaţie specială cu preşedintele Cătălin Flutur şi dacă aş caracteriza-o într-un singur cuvânt acela ar fi încredere. Este drumul firesc din cel puţin trei motive, Mihai Răzvan Ungureanu a fost un prim ministru susţinut de PDL, am candidat împreună sub sigla ARD şi încă un motiv relativ personal, deşi s-au făcut presiuni într-o anumită perioadă de timp ca noi să mergem cu Partidul Mişcarea Populară, eu am fost unul din cei care am discutat cu domnul preşedinte Mihai Răzvan Ungureanu să rămânem în grupul PDL şi iată că istoria şi timpul mi-au dovedit că am avut dreptate. Venim în PDL cu o mică oaste, aducem un aport de oameni, nu neapărat cantitativ ci calitativ, FC are 70 de organizaţii cu 1500 de membri din care 80% până acum nu au făcut politică. Cred că cel mai important pentru noi este să îi ţinem pe toţi după această fuziune”, a declarat Cristian Roman.

După parafarea înţelegerii, Cristian Roman i-a făcut cadou lui Cătălin Flutur steagul fostului partid Forţa Civică, iar Cătălin Flutur i-a pus în piept insigna PDL.

catalin flutur si cristian roman semnat protocol pdl fc4catalin flutur si cristian roman semnat protocol pdl fc3

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *