CSM încuviinţează arestarea procurorului Şelaru

Vasile Selaru
Vasile Selaru. Foto: Monitorul de Botoşani

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, luni, percheziţia, reţinerea şi arestarea preventivă a fostului procuror botoşănean Vasile Şelaru, actualmente procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, acuzat de trafic de influenţă.

Solicitarea a fost prezentată Secției pentru procurori a CSM de către Serviciul Teritorial Iaşi din Direcţia Naţională Anticorupţie.

like facebookVasile Şelaru, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost reţinut duminică pentru 24 de ore de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani și cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lângă alți magistrați în vederea soluționării favorabile a unui dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, „în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârșitul anului 2013, inculpatul Șelaru Vasile, în considerarea influenței pe care o avea asupra mai multor magistrați de la instanțele de control judiciar din județul Iași, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluționării favorabile a unei cereri de recurs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *