Un fost şef de secţie din Parchetul Botoşani, reţinut de DNA

Parchetul BotosaniUn fost şef de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a fost reţinut, duminică, pentru trafic de influenţă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Iaşi au dispus, duminică, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore, a procuroruluiVasile Şelaru, care acum activează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. În sarcina acestuia, s-au reţinut în concurs trei infracţiuni de trafic de influenţă.

like facebookPotrivit procurorilor, la sfârşitul anului 2013, Vasile Şelaru, în considerarea influenţei pe care o avea asupra mai multor magistraţi de la instanţele de control judiciar din judeţul Iaşi, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluţionării favorabile a unei cereri de recurs. În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenţa de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective.

Pe 27 mai 2014, tot Vasile Şelaru, lăsând impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiţerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere.

Ulterior, pe 29 mai 2014, Şelaru a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.
Pentru a crea acestei persoane convingerea că influenţa pe care o are asupra procurorului de caz este reală,  pe 30 mai 2014, Şelaru s-a deplasat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp.

Vasile Şelaru a fost, până pe 15 decembrie 2011, şef al Secţiei de urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. El s-a transferat la cerere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *