Jandarmii vor asigura ordinea la meciul FC Botoşani-Gaz Metan Mediaş

Jandarmi stadionDuminică, 27 iulie, începând cu ora 17.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va asigura ordinea şi liniştea publică la primul meci de fotbal, disputat de F.C. Botoşani pe teren propriu în noul sezon competiţional, în compania echipei Gaz Metan Mediaş, în cooperare cu efective de poliţie, pompieri , poliţie locală şi  reprezentanţi ai firmei de securitate care asigură măsuri de ordine în interiorul Stadionului municipal Botoşani cu ocazia desfăşurării meciurilor de fotbal ale F.C. Botoşani pe teren propriu.

În data de 24 iulie, la sediul F.C. Botoşani a avut loc şedinţa de cooperare la care au participat reprezentanţi ai clubului de fotbal şi ai celorlalte forţe care participă la misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, fiind stabilite toate detaliile necesare executării acesteia în cele mai bune condiţii, atât în incinta stadionului, cât şi pe căile de acces şi în apropierea acestuia.

Comercializarea băuturilor alcoolice la localurile de alimentaţie publică din apropierea stadionului este interzisă în intervalul orar 15.00 – 19.00, administratorii acestora fiind înştiinţaţi cu privire la acest aspect.

Reamintim spectatorilor că le este interzis să pătrundă în incinta stadionului în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în incinta acestuia,  persoanele care săvârşesc aceste fapte fiind pasibile de a fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 250 – 750 lei sau cu prestarea a 100 -150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .

Pentru meciul de duminică este în vigoare interdicţia accesului la meciurile de fotbal faţă de 3 persoane . Nerespectarea interdicţiei de către acestea constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

De asemenea, spectatorii au obligaţia de a se supune controlului corporal preventiv şi al bagajelor efectuat de către forţele de ordine la intrarea pe stadion, scopul acestuia fiind de a nu permite intrarea cu obiecte contondente care ar putea fi folosite la săvârşirea unor fapte cu violenţă.

Până la începerea noului an şcolar, în judeţul Botoşani se desfăşoară o campanie de prevenire a violenţei la manifestările sportive. Campania a fost iniţiată şi este coordonată în mod direct de Instituţia Prefectului Judeţului Botoşani, parteneri fiind Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Botoşani.

Pentru promovarea mesajului campaniei au fost realizate trei bannere care vor fi postate la Stadionul municipal Botoşani, Stadionul ,,1 Mai” Dorohoi şi Sala Polivalentă ,,Elisabeta Lipă”.

like facebookDe asemenea, au fost confecţionate 30 de steaguri cu mesajul campaniei, care vor fi distribuite la comunele unde se desfăşoară meciuri de fotbal din ligile a IV- a şi a V- a , precum şi la alte competiţii de masă.

Jandarmeria recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, pentru a fi evitată aglomeraţia în zona punctelor de intrare şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *