Botoşăneni cercetaţi de poliţiştii suceveni pentru contrabandă cu motorină

motorinaTrei tineri, unul din Fălticeni şi doi din Botoşani, sunt cercetaţi de poliţiştii suceveni după ce au fost prinşi cu motorină de contrabandă. Joi seară, polițiștii postului de poliție Pătrăuți au identificat staționate pe drumul comunal neclasificat care duce din DN 2 către barajul Mihoveni, ansamblul de vehicule format din autoutilitară și remorcă, iar 3 bărbați, unul de 24 ani din municipiul Fălticeni, unul de 19 ani și unul de 24 de ani, ambii din județul Botoșani, care turnau din recipienți din plastic în rezervorul autoutilitarei, motorină, scrie SuceavaNews.

Lângă autoutilitară au fost identificați mai mulți recipienți fără conținut, precum și un autoturism, lângă care se aflau 3 recipienți din plastic cu capacitatea de 30 litri în care se afla motorină și o pompă confecționată în scopul scoaterii combustibilului lichid din rezervor. Fiind întrebat cu privire la proveniența combustibilului lichid, tânărul de 19 ani din județul Botoșani a dat răspunsuri evazive și a precizat că nu posedă nici un document de proveniență pentru acesta.

Aceştia  au fost conduși la sediul poliției, unde au refuzat să dea declarații cu privire la proveniența combustibilului.

Atât autoturismul cât și autoutilitara au fost indisponibilizate și urmează să fie ridicate mostre de carburant din recipienții identificați la fața locului și din rezervorul autoutilitarei pentru a se stabili proveniența acestuia.

Întrucât există suspiciuni că motorina este de proveniență extracomunitară, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *