Zeci de miliarde lei vechi imputaţi Consiliului Judeţean de Curtea de Conturi. Neregulile sunt din perioada 2009-2012!

sorescu gheorgheSume colosale de bani imputate de Curtea de Conturi Consiliului Judeţean Botoşani, în urma unor controale recente. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Gheorghe Sorescu, majoritatea neregulilor constatate sunt din perioada 2009-2012, iar pentru recuperarea debitelor urmează să aibă loc discuţii între actuala şi fosta administraţie.

Termenul de prescripţie începe de la data la care s-a constatat o anumită faptă. Sunt situaţii din 2009. Noi am încercat să luăm măsuri din 2012. Instanţa de judecată, deşi am luat nişte măsuri, a constatat că intervenţiile pe care le-am avut noi au cumva un grad de tardivitate. Asta înseamnă că ele trebuiau luate la acea vreme: în 2009-2011-2012. Suntem puşi într-o situaţie delicată de a încerca să purtăm discuţii cu vechea administraţie sau chiar să ajungem la a stabili nişte responsabilităţi”, a precizat Gheorghe Sorescu.

Zeci de miliarde lei vechi au fost imputaţi CJ ca urmare a unor drepturi salariale date nejustificat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

De exemplu, la o decizie din 2012, suma este 50 de miliarde. Sunt de atunci de când au fost inundaţii, cu zona Prutului. Mai sunt sume ca urmare a drepturilor salariale. S-au dat nişte drepturi salariale ca supliment de hrană la Protecţia Copilului. Curtea vrea ca la acele sume să se plătească impozit, CAS. S-au acordat drepturi salariale în valoare de 40 de miliarde, dar la acestea s-au mai adunat vreo 30 de miliarde de accesorii. Sunt nişte sume foarte mari şi trebuiau plătite de angajator. Discutăm de nişte sume care s-au dat prin 2009-2010„, a mai spus Sorescu, care a adăugat că Direcţia de Finanţe a solicitat deja sumele imputate.

like facebookVicepreşedintele CJ a spus că va fi invitat la discuţie fostul preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac, pentru a găsi soluţii în această situaţie.

O să avem o discuţie cu vechea conducere cu cărţile pe faţă. Noi trebuie să avem o reacţie. Curtea a trimis la Finanţe să aducă de la CJ, de la Protecţia Copilui acele sume care înseamnă: impozit, CAS. Suma trebuie recuperată”, a mai spus Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *