Operatorii de salubritate ameninţă cu grevă. Vezi de ce!

operatori salubriate tabatoc filip lupacuTrei operatori de salubritate, ce asigură serviciile, în 52 de comune din judeţ ameninţă cu sistarea prestării serviciilor şi intrarea în grevă, după ce Urban Serv le-a majorat tarifele la stocarea deşeurilor.

like facebookReprezentanţii firmelor Pavra Com SRL, Deea Cleaning SRL şi Regan SRL sunt nemulţumiţi de faptul că operatorul din Botoşani, ce administrează rampa din municipiu, a crescut preţul de depozitare de la 44 de lei la 150 de lei, din data de 21 iulie.  Societăţile sunt  nevoite să ducă gunoiul la Botoşani pentru că rampa de gunoi de la Săveni are o capacitate limitată, iar celelate rampe au fost închise.

” Un calcul făcut de noi arată că la o maşină de 10 tone, noi trebuie să plătim 1920 de lei, în condiţiile în care noi încasăm de la primării 1500 de lei. Mai avem costuri de transport, muncitori şi de întreţinere a maşinilor. Mai mult decât atât ni se cer bani cash, în condiţiile în care noi de la primării îi primim în cel mai bun caz la 30 de zile”, a declarat Petru Filip, administratorul Pavra Com.

Firmele de salubritate propun, fie păstrarea tarifelor, fie aprobarea înfiinţării unei rampe intermediare, până la deschiderea depozitului judeţean de la Stăuceni. O posibilă locaţie ar putea fi în comuna Mihai Eminescu, lângă fosta rampă de gunoi, însă autorizarea ei necesită aprobarea autorităţilor de mediu, a căror reprezentanţi nu sunt de acord cu acest lucru.

În cazul în care nu se vor găsi soluţii, cele trei firme vor sista preluarea gunoilui menajer peste trei zile, iar ulterior vor aduce maşinile de gunoi în municipiul Botoşani pentru grevă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *