Cum va fi vremea între 21 iulie şi 3 august!

soare_printre_noriVremea va fi caldă, dar instabilă în continuare, potrivit unei prognoze a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă între 21 iulie şi 3 august.

În Moldova, vremea se anunță călduroasă în jumătatea de sud a regiunii, în prima săptămână de prognoză.Valorile cele mai ridicate sunt de așteptat în data de 21 și 26 iulie. În schimb, în jumătatea nordică vor fi variații semnificative, astfel că, după ziua foarte caldă de luni, spre jumătatea primei săptămâni vremea va deveni răcoroasă. La nivelul întregii regiunii sunt estimate medii ale valorilor diurne în scădere, de la 30-31 de grade, în primele două zile, până la aproximativ 26-27 de grade în perioada 23-25 iulie. Până spre sfârșitul intervalului se estimează o valoare mediată pe regiune în jurul a 29 de grade, caracterizând un regim termic apropiat de normal. Aceeași tendință o vor avea și valorile nocturne, în scădere ușoară la mijlocul primei săptămâni și oscilând în ecartul de 16-18 grade. Aversele vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ în zilele de 22 și 23 iulie, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou mai ridicată în jurul datei de 29 iulie. Ploi de scurtă durată nu sunt excluse nici în celelalte zile ale intervalului, dar sunt de așteptat doar izolat.

like facebookLa munte, valorile termice vor fi ridicate în primele zile și, din nou, spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, cu medii ale maximelor de 20-22 de grade. În restul timpului acestea vor fi ușor mai mici, cu o valoare medie de 18-19 grade. Aceeași tendință o vor avea și valorile nocturne, în scădere ușoară către jumătatea primei săptămâni și cuprinse, în general, între 11 și 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar aversele vor fi mai frecvente și mai importante cantitativ între 22 și 24 iulie, dar și în zilele de 26, 27 și 28 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *