Măsuri care ar putea fi luate în urma auditului la Urban Serv şi Locativa: externalizarea unor servicii sau fuziune

ovidiu portariuc ianPrimarul Ovidiu Portariuc a prezentat, luni, rezultatele auditului realizat în iarnă la societăţile Urban Serv şi Locativa.  Dimensionarea optimă a numărului de angajaţi, în raport cu activitatea desfăşurată, stabilirea de indicatori cantitativi pe fiecare activitate şi evaluarea pe bază de indicatori, creşterea productivităţii muncii, reducerea costurilor şi creşterea veniturilor acolo unde e posibil proporţional cu numărul de investiţii sunt câteva din recomandările specialiştilor în urma auditului, a declarat edilul municipiului Botoşani.

Aceştiau au propus şi două soluţii pentru ca cele două societăţi să fie mai eficiente:  externalizarea unor servicii, sau fuziunea celor două societăţi.

Portariuc crede că varianta mai bună este cea privind crearea unui centru de servicii pentru funcţiile suport, pentru ambele societăţi, centru care să deservească şi alte societăţi aflate în subordinea Primăriei.

Practic, prin acest centru se poate obţine scăderea cheltuielilor salariale cu aproximativ 30% şi creşterea performanţelor prin crearea unor servicii suport. Vorbim de serviciile financiar-contabile, serviciile de IT, de resurse umane, de achiziţii şi serviciile juridice, Practic, va exista acest centru comun care va deservi nu numai Locativa şi Urban Serv ci şi celelalte societăţi ale Consiliului Local. E un model întâlnit şi în mediul privat din ce în ce mai frecvent. Este vorba de externalizare. Nu va mai fi nevoie ca Urban Serv să aibă şapte -opt contabili, Locativa încă şase, Modern Calor încă cinci„, a afirmat primarul.

like facebookA doua variantă ar fi fuziunea celor două societăţi, opţiune care prezintă mai multe dezavantaje decât avantaje, a mai spus Portariuc, pentru că ar face integrarea mai dificilă.

Decizia privind înfiinţarea acestui centru de servicii va aparţine consilierilor locali.

Noi nu facem protecţie socială cu banii contribuabililor. Facem eficienţă economică„, a mai spus Portariuc, care a adăugat că eficienţa acestui serviciu se va vedea în final prin nivelul costurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *