Bugetarii, chemaţi să semneze o petiţie pentru eliminarea diferenţelor salariale în sistem

salariati bugetariSindicatul ”Impact” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială din județul Botoșani, susține și promovează Petiţia inițiată de către Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST, prin care se cere aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice,  în integralitatea ei.

Aplicarea coeficienților din Legea nr.  284/2010 ar aduce echitate, ar conduce la dispariţia discriminărilor şi discordanţelor majore între salariile din sistemul bugetar, iar lucrătorii bugetari ar duce o viață normală și nu una la limita sărăciei. Astfel,conform grilelor de salarizare prevazute in respectivele acte normative, s-a ajuns la situatii aberante cand, salariati care se regasesc pe aceeasi treapta profesionala si isi desfasoara activitatea in acelasi loc de munca, sa fie remunerati in mod diferentiat, uneori diferentele ridicandu-se la ordinul sutelor de lei.

Exemplu de situatie: prin aplicarea prevederilor legale, cele trei trepte aferente functiilor publice de executie au fost desfiintate, motiv pentru care au aparut diferente intre functionarii publici, incadrati pe functii similare, raportat la perioada cand au promovat pe treapta de salarizare. Astfel, cei care au promovat pe treapta I de salarizare pana la intrarea in vigoare la Legii nr. 330/2009 au un salariu mai mare decat functionarii publici care au promovat pe aceleasi functii, dupa aplicarea Legii nr. 330/2009, cand cele trei trepte au fost desfiintate. In prezent exista angajati, functionari publici, incadrati pe aceleasi functii de executie, indeplinesc aceleasi sarcinii, insa salariile difera, in functie de data promovarii, inainte sau dupa aplicarea Legii nr. 330/2009. O situatie similara se constata la salarizarea personalului contractual, iar diferențele salariale se adâncesc din ce in ce mai mult, prin indexarea salariilor existente. Sunt situații când personalul fără calificare a ajuns prin creșterea salariului minim garantat să primească aceleași salarii ca și personalul de specialitate cu studii superioare (consilieri, consilieri juridici etc.), se precizează într-un comunicat al DGASPC.

like facebookAşteptăm alături de noi în acestă campania de semnare a petiției ” Aplicare coeficienti din Lege 284 din 2010” toți bugetarii, familiile acestora, toate organizaţiile sindicale din sistemul bugetar dar şi societatea civilă pentru ca, împreună să putem convinge factorii decidenți din România că și  bugetarii au dreptul la un salariu decent, se mai arată în comunicat.

http://www.petitieonline.com/aplicare_coeficienti_din_lege_284_din_2010

One thought on “Bugetarii, chemaţi să semneze o petiţie pentru eliminarea diferenţelor salariale în sistem

  1. Da, intradevar trebuie facuta regula si in grila de salarizare, dar in acelasi timp vedeti toate anexele de pe langa primarii, consilii judetene, prefecturi unde lucreaza zeci de „cumatrii si verisori”, care in urma unor „examene riguroase” au fost facuti peste noapte inspectori de specialitate, consileri de consilieri, functii de functii, sporuri de sporuri, care de fapt nici ei nu stiu prea bine care le este activitatea de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *