Consilierul Gheorghe Iavorenciuc, exclus din Partidul Ecologist

gheorghe iavorenciucConsilierul local din municipiul Botoşani Gheorghe Iavorenciuc a fost exclus din filiala judeţeană a Partidului Ecologist Român (PER), în baza unei decizii adoptate, joi, de Biroul Politic Judeţean al partidului.

Măsura a fost luată ca urmare a absenţei îndelungate a lui Iavorenciuc de la şedinţele de partid.

like facebookPotrivit unui comunicat al PER, „Biroul Politic Judetean al  Organizatiei Judetene Botosani a Partidului Ecologist Roman a hotarat cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti, retragerea sprijinului politic si excluderea din partid a domnului Iavorenciuc Gheorghe, consilier local in municipiul Botosani. Propunerea si hotararea a fost luata a avut la baza conduita si vadita lipsa de aparteneta a domnului Iavorenciuc Gheorghe la principiile si valorile promovate de partid, precum si datorita lipsei oricarei legaturi a acestuia cu partidul, respectiv cu conducerea locala si judeteana a acestuia. In acest sens, urmeaza ca zilele viitoare sa se prezinte concucerii centrale a partidului ( BPN ) hotararea luata pentru a se actiona in consecinta. Conform statutului P.E.R., masura excluderii din partid a alesilor locali o poate lua conducerea centrala ( BPN ) la propunerea organizatiei judetene sau a unuia dintre vicepresedintii BPN„, se spune în comunicat.

like facebookGheorghe Iavorenciuc a declarat, pentru BotosaniNews, că nu a primit niciun înscris cu privire la excluderea sa şi este convins că decizia îi va aduce avantaje.

„Cred că totul e în favoarea mea. Cred că vor să îimi crească mie gradul de notorietate. Ei ştiu că eu fac multe acţiuni de vară. Unii oameni de valoare ar trebui adunaţi în partid, nu excluşi. Cred că cei de la Bucureşti ştiu care e valoarea fiecărui membru de partid”, a spus Iavorenciuc.

Fost membru PNL şi preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, Iavorenciuc a intrat în PER după ce, în aprilie 2011, a avut o divergenţă cu liderul PNL, Florin Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *