Portariuc trimite auditul la Poliţia Locală, după o amendă de 900 lei dată unui botoşănean. Vezi pentru ce!

Politia LocalaPrimarul Ovidiu Portariuc a dispus un control la Poliţia Locală, după ce un botoşănean a primit o amendă usturătoare din partea poliţiştilor locali pentru un motiv penibil. Acesta a fost amendat cu nu mai puţin de 900 lei, întrucât a depozitat nişte lemne în faţa casei, pe spaţiul public. Cetăţeanul a fost în audienţă şi s-a plâns primarului, care a spus că nu doreşte să mai tolereze astfel de situaţii. Edilul a criticat modul de acţiune al unor angajaţi de la Poliţia Locală, „de modul cum înţeleg să aplice nişte sancţiun unor cetăţeni care poate nu au realizat acele fapte cu rea intenţie”. El a declarat că pe lângă audit va fi realizat şi un sondaj în rândul botoşănenilor cu privire la activitatea Poliţiei Locale.

Un cetăţean, un om onest, corect, un bun gospodar care întreţine o parte din spaţiul public din zona unde locuieşte şi care îşi pregătea lemnele pentru iarnă şi le-a depozitat în faţa casei a fost amendat cu 900 de lei pentru că a depozitat lemnele pe spaţiul public. Am mai avut situaţii de genul acesta. Am avut o discuţie (nr. cu poliţiştii locali), i-am rugat să abordeze altfel aceste situaţii, întâi prin anumite avertismente, prin a da un termen în care cetăţeanul care a greşit să-şi îndrepte greşeala şi nu de a acţiona din punctul meu de vedere atât de drastic. Nu vorbim de o majoritate, vorbim de patru-cinci agenţi care un anumit comportament. Vor fi evaluaţi”, a declarat Portariuc, care a cerut explicaţii de la agentul care a aplicat sancţiunea şi care i-a spus primarului că a fost primit cu o anumită atitudine ostilă, agresivă.

Atât auditul, cât şi sondajul vor fi realizate de către specialişti din primărie.

Dorim să vedem care este percepţia publică, pentru că avem nevoie de aceste informaţii obiective. S-ar putea ca noi să fim subiectivi, să vedem cum este percepută de către populaţie activitatea Poliţiei Locale. Vrem să preluăm aspecte care ţin de eficientizarea acestei structuri, modernizarea ei, astfel încât poliţiştii locali să nu mai fie percepuţi pe de o parte poate fiind abuzivi în anumite situaţii şi poate nu suficient de fermi, în situaţii în care chiar s-ar impune acea fermitate„, a mai spus Portariuc.

like facebookEl a spus că funcţie de rezultatele controlului şi sondajului, care vor fi prezentate în maxim două săptămâni, vor fi luate şi măsuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *