Mai mulți botoșăneni, luni, la caravana culturală pentru vizionarea filmului „Discursul regelui”

caravana culturala la BotosaniCeva mai mulți botoșăneni au participat, luni seară, la vizionarea filmului  „Discursul regelui” transmis în cadrul caravanei culturale organizată de Inspire group în aceste zile la Botoșani. Dacă, duminică, abia jumătate din scaunele puse la dispoziție de organizatori erau ocupate, luni doar câteva au mai rămas neocupate.

Organizatorii au recunoscut însă că mulți dintre cei ieșiți la plimbare au preferat să vizioneze la o terasă finala Campionatului Mondial de fotbal dintre Germania și Argentina. Cu toate acestea, la punctul de înregistrare al caravanei au trecut 150 de adulți și circa 30 de copii.

Mulți însă au renunțat să mai vizioneze și filmul, s-au mulțumit cu completarea talonului de tombolă care le oferea șansa la câștigarea unui premiu pus în joc de partenerii caravanei.

like facebook„În mare măsură scaunele au fost ocupate în prima seară, iar mulți trecători au rămas în picioare pentru a viziona filmul. E drept că am fost aseară la concurență cu meciul de fotbal pentru că am observat că terasele din jur au oferit meciul spre vizionare. Dar am avut peste 150 de oameni la punctul de înrgistrare și vre 30-40 de copii”, a spus Tiberiu Ștefan, organizator.

Acesta a mai spus că a remarcat la Botoșani în mod special o atracție pentru filmul difuzat, respectiv „Miezul nopții la Paris”. „Pentru o primă seară, din punct de vedere numeric, este comparabil cu alte localități în care am fost, din punct de vedere calitativ, al atracției pentru film, botoșănenii sunt mult mai dedicați, lucru remarcat din retenția lor pe scaune. Puțini s-au ridicat și au plecat în timpul filmului”, a spus Tiberiu Ștefan.

Caravana Culturală a pornit de la ideea de a dezvolta o cultură neconvențională adresată în mod special tinerilor, de a putea viziona un film, de a lectura o carte într-un spațiu neconvențional. Anul acesta au fost incluse în caravană 20 de orașe, organizatorii dorind pentru anii următori extinderea numărului astfel încât pe viitor caravana sa cuprinda si mai mare de orașe, inclusiv cele deja prin care a trecut anul acesta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *