Fostul inspector şcolar Daniel Botezatu publică „10 perle de nota 10” la Bacalaureat

examen de bacalaureatFostul inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar, Daniel Botezatu, a publicat pe pagina sa de Facebook un top al celor mai interesante „perle” scrise de elevi la proba de istorie la bacalaureatul recent încheiat. El  a strâns perlele sub genericul ”10 perle de nota 10”, la care a adăugat şi câte un comentariu personal.

like facebookIată-le:
1. ”Mircea cel Bătrân anexează Delta Dunării” – cam slăbuță, e drept
2. ”Iancu (de Hunedoara, n.n.) dorește să cucerească Transilvania pentru o cunoștință a sa” – astăzi cunoștinței i s-ar spune baron local. Gandiți-vă la portul Constanța și ce vrea Mazăre să facă acolo.
3. ”Din punct de vedere alimentar, ostașii români au rămas fără apă” – din punct de vedere anatomic, tu sigur ai scris asta fără creier.
4. ”Tendințe sigismunde” – mai curând schizoide, dar de gustibus…
5. ”Țarul Rusiei, Petru I Mușat” – și președintele României, Vladimir Putin
6. ”În sec. XIV-XVIII, Imperiul Otoman se oferă pe plan internațional” – nu-i nimic, la sfârșitul sec. XX româncele se ofereau în Imperiul otoman. Adică nu și-o fereau, capisci? Așa se mai învârte roata istoriei, mama ei …
7. ”Mihai Viteazul și-a cumpărat funcția de sultan” – ce să mai spui la asta?
8. ”Mircea cel Bătrân și-a încheiat domnia în 1418 (bravo, ia te uită, a știut loaza), dar mai târziu s-a remarcat în luptele cu turcii” – zdrang, iar dacă nu murea mai trăia și astăzi.
9. ”Vlad Țepeș organizează atacul de noapte și ar fi avut loc un mare asasinat dacă Mahomed al II- lea nu schimba cortul său cu un soldat”. Asta-mi aduce aminte de o altă perlă, pescuită dintr-o lucrare la începuturile activității mele didactice: ”Vlad Țepeș a pătruns în cortul sultanului și aproape că l-ar fi ucis pe acesta dacă-l găsea acolo”. Pentru cei care nu știu, Mahomed al II-lea e mort. L-o fi ucis Mircea cel Bătrân după încheierea domniei
10. ”Succesiunea era ereditar-electivă, adică domnul se alegea din fiii fostului domn și nu de la tatăl la fiul actualului domn” – dac-o mai citesc o dată dau în bâlbâială. Brrrrr!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com