Criză de vaccin antihepatic pentru nou-născuţi

vaccinNici o doză de vaccin antihepatic nu se mai găseşte în momentul de faţă la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, care a epuizat în totalitate stocul ce se administrează nou-născuţilor în spitale pentru imunizarea împotriva hepatitei de tip B.

Ioan Asaftei, director îngrijiri la Spitalul Judeţean, a declarat că există promisiuni ca până la sfârşitul lunii iulie să se primească atât vaccinul antihepatitic, cât şi vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, unde stocul este, de asemenea, pe terminate.

like facebookVaccinul antihepatitic şi BCG pentru profilaxia tuberculozei se achiziţionează centralizat de către Ministerul Sănătăţii. În momentul de faţă este o criză la nivel naţional vizavi de aprovizionarea cu vaccin antihepatitic şi BCG. Referitor la imunizarea cu BCG, se va organiza un centru şi un program bine stabilit pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi împotriva tuberculozei. Pentru vaccinarea antihepatitică, spitalul va lua legătura cu medicii de familie trimiţându-le liste în vederea imunizării acestora prin cabinetele individuale, astfel încât să nu rămână copii nevaccinaţi„, a menţionat Asaftei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *