Directorul medical al Spitalului Judeţean: Depindem mult de biletele de trimitere ca să luăm bani de la Casa de Asigurări de Sănătate

mihaela milerContractul încheiat anul acesta între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Spitalul Judeţean este mai mare decât cel de anul trecut, a declarat Mihaela Miler, director medical la Spitalul Judeţean. Ea spune ca, contractul cu casa presupune mai multe contracte secvenţiale pe categorii de servicii medicale, unele dintre acestea fiind o provocare pentru spital. De asemenea, internările continue sunt în număr fix şi nu vor putea fi negociate. Dacă anul trecut valoarea contractului era de de 64 miliarde lei vechi, anul acesta spitalul a obtinut o finanţare de 73 miliarde lei vechi lunar.

like facebookAm obţinut un contract mai bun pe internări de zi, tendinţa Ministerului Sănătăţii fiind de a face mai mult medicină ambulatorie, care înseamnă medicină de familie, medicină ambulatorie prin ambulatoriul integrat al spitalului si internări de zi. Internările de zi sunt pe trei categorii: pe diagnostic, pe proceduri chirurgicale şi internări de zi pentru supravegherea bolilor cronice cu tratamente speciale, care înseamnă monitorizarea bolii timp de un an sau funcţie de boala respectivă. Am ofertat maximum posibil de cât putem face şi este o provocare pentru noi. Trebuie să facem serviciile, ca să luăm banii de la Casa şi depindem mult de biletele de trimitere„, a spus Mihaela Miler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *