Inconștiență! A dat mașina unui prieten beat criță și fără permis

ijp BotosaniUn bărbat de 37 de ani este cercetat penal, după ce a încredințat mașina unui prieten care nu avea permis de conducere și care era beat criță. Bărbatul din Păltiniș i-a dat, sâmbătă, cu bună știință autoturismul său unui prieten, consătean, care nu avea dreptul de a conduce.

La scurt timp, acesta din urmă a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN29A, pe raza satului Paltiniş, cu o îmbibaţie alcoolică de 1.21 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior acesta a fost condus la Spitalul municipiului Dorohoi unde i s-au recoltat probe biologice.

like facebookFaţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană, care la momentul prelevărilor monstrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, iar faţă de consăteanul său sub aspectul comiterii infractiunii de „încredințare a unui vehicul unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *