Dezastru la Hăneşti. Zeci de case distruse de o tornadă

acoperis de la casa luat de vant1Imagini apocaliptice, vineri după-amiază, în satul Hăneşti, acoperişurile a zeci de case au fost efectiv smulse, purtate zeci de metri prin aer de o tornadă fără precedent.

like facebookFurtuna a avut loc în jurul orei 13.00, iar în aproape 20 de minute forţa naturii dezlănţuite a distrus case, anexe gospodăreşti, a rupt copaci, a rupt reţele electrice, de telefonie şi de internet. Tornada a străbătut în diagonală o parte a satului şi distrus tot ce a prins în cale. Oamenii povestesc că nu au văzut aşa ceva şi asistau neputincioşi cum natura le năruieşte agoniseala de-o viaţă.

O femeie s-a trezit în curte cu acoperişul unei alte case adus de vânt de la peste 150 de metri. Tabla cu tot cu grinzi a rupt în cădere un nuc pe care l-a smuls din rădăcini. Numai norocul a făcut să nu se înregistreze victime.

acoperis de la casa pe un stalp de electricitate hanesti botosani Nu ştiu de unde este acoperişul, l-a adus vântul de la peste 150 de metri. S-a izbit în nuc şi a crăpat rădăcina. Dacă prindea pe cineva sigur murea”, a spus femeia.

Vântul a fost atât de puternic încât zidurile unei case aflate în construcţie s-au prăbuşit. Cea mai spectaculoasă imagine erau bucăţile dintr-un acoperşit ce au fost lipite de vânt de vârful unui stâlp de electricitate.

La faţa locului au ajuns echipele Eon, care au deconectat întreg satul de la reţeaua electrică, echipe de la IJSU, jandarmi şi preşedinte Consiliului Judeţean.

” A fost ceva de groază, a venit de la răsărit şi a prins o porţiune lată de 70 de metri. Sunt două case distruse total, un grajd mare, 37 de case parţial şi 23 de anexe gospodăreşti. Bine că nu am avut nici o victimă, însă după furtună a venit o ploaie, de 20 de minute, şi a luat şi bucăţi din asfaltul turnat toamna trecută”, a declarat viceprimarul Mihai Creţu, care în lipsa primarului, aflat în concediu, a inspectat zonele afectate.

 

acoperis de la casa luat de vant2acoperis de la casa luat de vantpompieri inundatii hanesti botosanipompieri inundatii hanesti botosani1curti inundate hanesti botosaniacoperis de la casa luat de vant3casa fara acoperis hanesti botosanimihai cretu viceprimar hanesti si florin turcanu presedinte cj

 

8 thoughts on “Dezastru la Hăneşti. Zeci de case distruse de o tornadă

    1. tornada?! gaseam chirpici si prin Botosani de era tornada :))) m-ai era vreo’ casa in picioare’?!…doar vijelie (popular uragan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *