Firma care administra cea mai mare plantaţie de nuci, în insolvenţă

plantatie de nuciUna dintre cele mai inedite idei de afaceri puse în aplicare în Botoşani a ajuns la un pas de faliment. Omul de afaceri Cornel Lupaşcu a înfiinţat, în 2009, o plantaţie de 30 de hectare de nuci, după ce cu patru ani înainte îşi deschidea o fermă piscicolă printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene.

Extinderea afacerilor privea şi înfiinţarea unei crescătorii de animale sălbatice, pe terenul de 150 de hectare moştenită de omul de afaceri în comuna Durneşti.

like facebookToate afacerile erau derulate prin firma Exotic Parc SRL, însă, în 2012, societatea a intrat în insolvenţă, la solicitarea unui creditor. La sfârşitul lunii iunie 2014, lichidatorul societăţii a publicat tabelul definitiv al creanţelor, iar societatea figurează cu datorii totale de peste 1,9 milioane de lei.

Cele mai mari datorii sunt către fisc, 529.244 lei, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM s-a înscris cu 255.033 de lei şi Raiffeisen Bank, 250.087 de lei. La masa credală s-a înscris inclusiv administratorul societăţii, ce figurează cu un 98.031 de lei de recuperat.

Ultimul bilanţ al societăţii, aferent anului 2013, indică afaceri de 17.216.530 de lei şi un profit de 1225 de lei cu trei angajaţi.

 

3 thoughts on “Firma care administra cea mai mare plantaţie de nuci, în insolvenţă

  1. Intrebarea este de unde a mostenit d-l Lupascu 150 ha teren la Durmesti?
    Din cate stiu si stiu bine, el este din Jijia iar d-na din Albesti, iar mostenitorii directi in cazul lui sunt cam multi. E un punct de vedere care merita verificat de cei in drept.

    1. Mostenitorii fam. Lupascu au obtinut retrocedarea unei suprafete mult mai mare de teren agricol si forestier. Retrocedarea s-a efectuat pe raza comunelor Durnesti si Albesti. Dl. Lupascu C a achizitionat o parte de teren de la o unii dintre mostenitori, iar o alta parte o are in folosinta . ATENTIE!!!! Codul fiscal al unei societati nu reprezinta cifra de afaceri anuala…

  2. Mostenitorii fam. Lupascu au obtinut retrocedarea unei suprafete mult mai mari de teren agricol si forestier. Retrocedarea s-a efectuat pe raza comunelor Durnesti si Albesti. Dl. Lupascu C. a achizitionat o parte de teren de la unii dintre mostenitori, iar o alta parte o are in folosinta. ATENTIE!!!!! Codul fiscal al unei societati nu reprezinta cifra de afaceri anuala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *