Şef din Poliţie, acuzat că decontează ilegal chiria

Politia orasului Flamanzi - BotosaniUn şef din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Botoşani este acuzat că încasează ilegal bani de la stat pentru chirie. Acesta a încheiat un contract fictiv pentru închirierea unei camere dintr-o locuinţă bătrânească, în care nu a locuit nici măcar o zi.

Inspectorul Mihai Cliveţ este şeful Secției de poliție Rurală 8 Flămânzi, iar de circa trei ani „locuieşte” cu chirie într-o casă amărâtă din cartierul Bosînceni din Flămânzi.

În 2011, el a întocmit fictiv un contract de închiriere cu o persoană din oraşul Flămânzi declarând în fals că locuieşte efectiv în chirie la locuinţa acesteia, cu toate că el face naveta și stă, alături de familie, în municipiul Botoșani. Prin această metodă, Cliveț obține 1.000 de lei în fiecare lună.

like facebook„Chiria” este una exorbitantă, ea fiind similară cu chiria unui apartament cu două camere în municipiul Botoşani.

Prin această metodă, inspectorul Mihai Cliveţ a prejudiciat bugetul Poliţiei cu peste 36.000 de lei în ultimii trei ani, în condiţiile în care inspectoratul nu poate asigura nici măcar carburantul pentru maşinile de intervenţie sau materialele de birotică necesare desfăşurării activităţii poliţiştilor.

Mihai Cliveț, în vârstă de 42 de ani, a intrat în Poliție în 1995 ca agent, după ce a finalizat cursurile liceale la seral și Școala de agenți de la Câmpina.

Ulterior, în perioada 2005- 2008, Cliveț urmează cursurile Universității Spiru Haret (învățământ la distanță), iar în 2008 se înscrie la concursul pentru ocuparea funcției de ofițer cercetări penale din cadrul Poliției orașului Flămânzi. A stat timp de un an la Flămânzi, după care se transferă la Serviciul de cercetări penale al municipiului Botoșani, dar și la Serviciul de Investigare a Fraudelor.

În 2011, Cliveț se înscrie la concursul pentru funcția de șef de secție de poliție rurală, devenind astfel șef la Secția Poliției Rurale 8 Flămânzi. El a mers la acest concurs deși nu îndeplinea condițiile legale. Mihai Cliveț avea gradul de subinspector, cu toate că, pentru a participa la examen, se impunea să ai minim gradul de inspector principal.

 

2 thoughts on “Şef din Poliţie, acuzat că decontează ilegal chiria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *