CJ începe lucrările la drumul Botoşani- Curteşti deşi licitaţia a fost contestată în instanţă

drum Botosani- CurtestiConsiliul Judeţean (CJ) Botoşani a început, joi, lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ 207N Botoşani- Curteşti- Cristeşti- DN 28B în ciuda faptului că licitaţia pentru stabilirea constructorului a fost contestată în instanţă.

Preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a predat amplasamentul cu toate că asocierea dintre firmele Test Prima Suceava şi Cornell s Floor a cerut la Curtea de Apel Suceava anularea procedurii de achiziţie publică.

„Noi am aşteptat să deschidem această investiţie de foarte mult timp, dar sunt contestaţii peste contestaţii. Nu se poate aştepta la nesfârşit. Am consultat specialiştii din CJ, legislaţia este de partea noastră. Astăzi vom semna ordinul de începere a lucrărilor, pentru că nu mai putem aştepta. În instanţă poate să dureze şi o jumătate de an, şi un an”, a spus Florin Ţurcanu.

like facebookÎn urma licitaţiei, CJ a desemnat câştigătoare firma Tehnic Asist. Aceasta se apucă de treabă din această săptămână şi va trebuie să execute lucrarea până în luna decembrie 2015.

drum Botosani- Curtesti  Firmele Test Prima Suceava şi Cornell s Floor SRL, ce s-au situat pe locul cinci ca şi valoare a ofertei unice, au depus contestaţie, după ce Tehnic Asist a adjudecat licitaţia cu 18,27 milioane de lei.

Pentru asfaltare au depus oferte firmele Transporturi Auto SA Botoşani, Geprocon SA Iaşi, asocierea Ostmarine Construct SRL- Concordia Con Strade SRL- Impresa Ferrara SNC Di Angela ” Rossella Ferrara, T Dancor Romconstruct SRL Bucureşti, asocierea Asiri International SRL si Ted Cosntruct, Tehnbic Asist Botoşani, Diferit SRL şi asocierea Ideconsa- Victor Construct- Delta Con Dorohoi.

Cea mai bună ofertă a aparţinut firmei Tehnic Asist SRL, care a venit cu un preţ de 18,27 milioane de lei şi cheltuieli neprevăzute de 534.040 lei.

Pe locul al doilea s-a clasat Ideconsa & Victor Construct & Delta Con cu 19,82 milioane de lei şi cheltuieli neprevăzute de 579.462 lei, iar pe locul al treilea Geprocon Iaşi cu 19,97 milioane lei şi cheltuieli neprevăzute de 584.420 lei.

Pe patru s-a situat Transporturi Auto.

Drumul are o lungime de 13 kilometri, iar investiţia a fost estimată la 26,3 milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *