Elevi condamnaţi după ce şi-au bătut un coleg până i-au rupt splina

bataie intre eleviDoi elevi au fost condamnaţi definitiv,  miercuri, de Curtea de Apel Suceava pentru vătămare corporală gravă, după ce au bătut un coleg de şcoală până ce i-au rupt splina.

Cei doi elevi învaţă la Liceul Tehnologic Plopenii Mari din comuna Ungureni, iar cel mai mare din ei, Daniel C. , de 17 ani, a primit o pedeapsă educativă, timp de un an, fiind încredinţat părinţilor.

În acest interval nu are voie să meargă la discoteci, săli de joc, internet şi este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la Primăria Ungureni, câte 50 de ore în total, după orele de curs şi în vacanţele şcolare.

like facebookCristian S., de 16 ani, a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani.

Fapta pentru care au fost condamnaţi cei doi s-a întâmplat în septembrie 2012, când l-au luat la bătaie pe un coleg de şcoală, în curtea unităţii şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele provocându-i mai multe traumatisme.

De durere, victima nu a mai putut continua orele în acea zi ci s-a dus acasă, iar ceilalţi doi colegi şi-au continuat programul şcolar ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Ajuns acasă, minorul bătut, a acuzat dureri în zona abdomenului, iar părinţii acestuia au solicitat ambulanţa şi a fost transportat la spital, unde s-a descoperit că avea splina ruptă şi mai multe leziuni grave în zona toracelui. Victima a primit îngrijiri medicale şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar medicii de la Spitalul Judeţean Mavromati au reuşit să îi salveze viaţa.

 

 

One thought on “Elevi condamnaţi după ce şi-au bătut un coleg până i-au rupt splina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *