Poliţiştii au dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Vezi de ce!

politistiMai mulţi poliţişti au intentat, prin intermediul sindicatului, un proces Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Botoşani. Sătui de muncă, ei au chemat în judecată conducerea instituţiei să le plătească ore suplimentare sau să le acorde timp liber pentru orele suplimentare.

Acţiunea a fost introdusă de 20 de agenţi şi priveşte acordarea compensării timpului lucrat în week-end sau în sărbătorile legale. Poliţiştii cer fie timp liber compensator sau acordarea unui spor aferent ultimilor trei ani.

like facebookPentru acest lucru solicită să se efectueze o expertiză contabilă care să stabiliească numărul de zile ce ar trebui acordate ca timp compensator. Poliţiştii susţin că sporul ce trebuie acordat nu poate fi mai mic decât fracţia din salariu care ar fi primit-o pentru timpul lucrat după program normal.

” IPJ a acordat repaosul săptămânal în alte zile ale săptămânii fără acordarea compensării cu timp liber corespunzător sau a unui spor. Liberul de sâmbătă a fost acordat într-o altă zi fără o zi în plus ca şi compensaţie. Este adevărat faptul că, datorită specificului activităţii care presupune o continuitate a serviciului poliţienesc, coroborat cu faptul că personalul este insuficient, acordarea timpului liber ar fi creat disfuncţionalităţi în efectuarea misiunilor operative. Plata sporurului reprezintă o reparaţie pentru faptul că salariatul şi-a efectuat repaosul în alte zile decât majoritatea salariaţilor şi a fost privat de unele posibilită de recreere”, se arată în plângerea poliţiştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *