Vânzările de autoturisme noi s-au dublat în Botoşani

masini- targ auto BotosaniDin cele 42 de judeţe din România, fără a lua în calcul Ilfovul, 32 au înregistrat creşteri ale vânzărilor de maşini, două au stagnat şi şapte au raportat scăderi.

like facebookVânzările de maşini noi au înregistrat creş­teri puternice în primele cinci luni ale aces­tui an în judeţele sărace ale ţării, precum Vaslui, Covasna, Teleorman sau Botoşani, în timp ce în judeţele mai dezvoltate precum Si­biu, Constanţa sau Cluj vânzările au scăzut sau au crescut cu valori sub media pieţei locale.

Cea mai mare creştere a vânzărilor de maşini noi s-a înregistrat în intervalul ianuarie-mai în judeţul Călăraşi, de la 37 de maşini în 2013 la 159 în acest an. De asemenea, în judeţul Botoşani vânzările s-au dublat în acest an la aproape 50 de maşini noi, la fel şi în Gorj unde s-a ajuns la 128 de maşini, în urcare cu 80%. Campioane la creştere, judeţele în care economia abia respiră înregistrează însă vânzări de maşini cât face un dealer din Bucureşti într-o lună.

În Botoşani, spre exemplu, unde s-au vândut de la începutul anului 50 de maşini noi, doar unu din opt locuitori din judeţ are un loc de muncă, în timp ce numărul pensionarilor este cu 50% mai mare decât al salariaţilor, iar cifra de afaceri totală a companiilor a fost de numai 1,1 mld. euro în 2012, cât face reţeaua de hipermarketuri Carrefour. Investiţiile străine pot fi numărate pe degete.

Sursa : Zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *