Contre de la repartizarea bugetului Spitalului Judeţean

spitalul judeteanPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că bugetul alocat până la sfârşitul anului Spitalului Judeţean nu asigură buna funcţionare a acestuia. El susţine că unitatea spitalicească a primit cu 3 miliarde lei vechi mai mult decât vechiul contract, însă suma lunară necesară pentru o bună funcţionare ar fi trebuit să fie de 10 miliarde lei vechi. În plus, susţine şeful CJ, spitalului i-au fost alocaţi mai mulţi bani pe spitalizarea de zi, iar medicii spun că nu vor realiza contractul în condiţiile în care pentru unii pacienţi sunt necesare mai multe zile de investigaţii medicale.

Casa Judeţeană a dat 3 miliarde lei în plus, dar le trebuia 10 miliarde pe lună. Le-au dat multe internări de zi, iar doctorii spun că nu-şi pot asuma riscul să interneze un pacient doar pentru o zi când trebuie să facă investigaţii medicale care durează. Au dat bani la internările de zi care vor fi greu de făcut, au dat mulţi bani în perioada de vară când lumea nu vine la spital şi în noiembrie şi decembrie, la fel când lumea nu vine la spital„, a menţionat Florin Ţurcanu.

El a cerut conducerii spitalului să găsească soluţii şi să facă un plan de măsuri, astfel încât să nu se mai adune datorii la lună.

De partea cealaltă, conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţine că contractul încheiat anul acesta cu Spitalul Judeţean este mai mare cu 15% decât anul trecut şi că nu ar mai trebui vorbit de o subfinanţare.

like facebookAm reuşit să obţinem o sumă mai mare pe spitale, motiv pentru care şi finanţarea Spitalului Judeţean pentru anul 2014 este mult mai bună decât anul trecut. La concret, Spitalul Judeţean va primi la aproximativ 10 miliarde lei vechi pe lună în plus faţă de contractul pe care l-a avut. Există şi anumite condiţionalităţi, dar noi am făcut toate demersurile şi am obţinut o finanţare mai bună. Rămâne ca furnizorul să îşi facă serviciile medicale, să îşi facă spitalizarea de zi, să îşi facă cronicii în fiecare lună. Interesul nostru este să obţinem o finanţare bună, să asigurăm servicii medicale de calitate ca pacienţii să fie cât mai mulţumiţi. Nu aş vrea ca furnizorii să spună că nu le ajung banii„, a menţionat Costel Lupaşcu, preşedintele CAS Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *