Mai puține cereri privind subvenția pentru creșterea animalelor. Vezi motivul!

apia (3)Numărul cererilor formulate de crescătorii de animale din județul Botoșani pentru a obține subvenție de la stat pentru creșterea lor este, anul acesta, mai mic față de anul trecut. Reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură pun scăderea numărului de cereri pe faptul că cei mai mulți crescători care, anul trecut, au solicitat sprijin de la stat sunt în vârstă și au renunțat la animale.

Anul acesta, au fost depuse, în perioada 10 mai -20 iunie,  9210 cereri față de aproape 9600 câte s-au depus anul trecut.

like facebook“Una din explicațiile privitoare la scăderea numărului de cereri poate fi pusă pe seama faptului că mulți din crescătorii de animale  născuți în anii ‘40 –‘50 au renunțat să mai crească animale și le-au vândut”,  a declarat Ioan Serediuc, purtător de cuvânt al APIA Botoșani.

Majoritatea crescătorilor de animale care primesc subvenție pentru creșterea lor sunt din județ. Potrivit datelor furnizate de APIA Botoșani, există doar un singur investitor străin în sectorul zootehnic la nivelul județului Botoșani, acesta fiind un fermier danez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *