Consiliul Judeţean, din nou bun de plată. Curtea de Conturi i-a imputat peste 200.000 lei

CJ BotosaniCurtea de Conturi a imputat Consiliului Judeţean peste 200.000 lei după ce, în urma unui control, s-a constatat că instituţia a plătit o perioadă mai mare de timp două salarii pentru aceeaşi funcţie. Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că este vorba de cazul fostului director de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Geanina Pintilii, care a fost disponibilizată pe vremea când la şefia CJ se afla Mihai Ţâbuleac, şi pentru care instituţia CJ a plătit două salarii, atât pentru aceasta, care se afla în concediu medical în acel moment, cât şi pentru persoana care a înlocuit-o.

Decizia Curţii de Conturi va fi atacată de conducerea CJ.

Este vorba de disponibilizarea Geaninei Pintilii. Cei de la Curtea de Conturi au un punct de vedere aparte. Nu trebuia să se dea în acelaşi timp două salarii, iar când s-a constatat că era în concediu medical, preşedintele CJ trebuia să vină în plenul consiliului şi să anuleze disponibilizarea ei şi să o aducă la serviciu. Nefăcând acest lucru, Curtea de Conturi consideră că s-a făcut prejudiciu şi vor recuperarea sumei de peste 2 miliarde lei vechi. În acel moment, a luat bani un director care a fost pus şi a luat şi ea. Ea a câştigat că era în concediu medical.  Ei ne-au cerut să identificăm persoanele vinovate şi să recuperăm banii. Facem o contestaţie pe cale administrativă la Botoşani, după aia o contestaţie la Curtea de Conturi la Bucureşti„, a spus Ţurcanu.

În cazul în care CJ nu va avea un răspuns favorabil din partea Curţii de Conturi, atunci se va merge în instanţă pentru recuperarea prejudiciului. Preşedintele CJ a dispus deja înfiinţarea unei comisii în acest caz, condusă de vicepreşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, care să analizeze situaţia şi să vină cu soluţii.

like facebookVom mergem în instanţă cu Curtea de Conturi, dar şi cu persoanele care au fost responsabile „, a mai spus Ţurcanu.

Geanina Pintilii a fost disponibilizată de la şefia DJDP când se afla în concediu medical. Ea a câştigat în instanţă procesul intentat CJ şi a cerut daune de peste 200.000 lei. În acest moment, ea ocupă o funcţie de sef direcţie în cadrul CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *