Doar 18 candidaţi de etnie romă la repartizarea în licee. Motivul incredibil pentru care nu s-au înscris!

inscrieri rromiZeci de absolvenţi de etnie romă din judeţul Botoşani au refuzat să se înscrie pe locurile speciale destinate acestora. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe cele 240 de locuri puse la dispoziţia candidaţilor romi în liceele din judeţ, doar 18 absolvenţi de gimnaziu s-au înscris. Alţi 50 au preferat ruta profesională, iar ceilalţi elevi nu vor să participe la admitere pe locurile rezervate romilor. Motivul este unul cel puţin ciudat: nu-şi recunosc etnia. Situaţia a surprins şi pe reprezentanţii IŞJ.

Restul absolvenţilor de etnie romă nu a dorit să se înscrie pe locurile suplimentare alocate romilor. Sunt romi, dar nu-şi asumă identitatea din comunităţile de romi din cauza istoriei. Avem o evidenţă a lor, ştim parcursul lor, dar ei vor participa la admiterea computerizată alături de toţi ceilalţi elevi„, a declarat Petronia Scripcariu, inspector învăţământ romi din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

like facebookMiercuri, la Şcoala 10 Botoşani a avut loc şedinţa publică de repartizare la licee a celor 18 elevi romi. Doar 16 candidaţi au fost repartizaţi, doi fiind absenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *