Luna Nationala Antialcool la Botosani

dsp vara (1)Directia de Sanatate Publica Botosani organizeaza intalnirea lunara a asistentilor medicali comunitari si a mediatorilor sanitari din jud. Botosani – joi 10 iulie 2014, ora 10 la sediul Colegiului Medicilor Botosani din Str. Marchian nr. 19.

Scopul acestei actiuni este acela de a marca Luna Nationala Antialcool din calendarul Sanatatii conform cu Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pe langa informarea curenta privind activitatile desfasurate, obiectivul va fi intalnirea cu   d-na asist. soc. Alina Laura Ciupercovici de la Fundatia A.L.I.A.T. care va impartasi din experienta acumulata in activitatea in aceasta asociatie.

ALIAT – Alianta pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomaniilor este o organizatie non-guvernamentală, o asociație de profesioniști în sănătate mintală, una din primele organizatii profesionale care activează în domeniul adicțiilor din România, fondată în 1993.

like facebookDe asemenea, ALIAT este membru fondator al Reţelei Române de Harm Reduction (RHRN) .

“Harm reduction” este o politică de sănătate publică ce vizează reducerea consecinţelor negative asociate consumului de substanţe psihoactive legale sau ilegale. În acelaşi timp, harm reduction este un set de strategii care urmăresc reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri prin intermediul unui spectru de metode ce pornesc de la reducerea riscurilor asociate consumului de droguri şi se încheie cu, consumul controlat sau abstinenţa. Intervenţiile de reducere a riscurilor se adresează consumatorilor de droguri şi comportamentelor lor de consum.

Intre orele 12-16 pe Pietonalul Unirii va fi montat un cort , iar voluntarii A.L.I.A.T vor efectua testari si interventii scurte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *