Producătorii agricoli din județ au noroc de vreme! Recoltă bună de orz și orzoaică de toamnă la Botoșani în această vară

productie grauCam jumătate din suprafețele agricole au fost deja recoltate cu orz și orzoaică și mai puțin de 10 la sută cu rapiță. Recolta la grâu va începe abia de săptămâna viitoare, susțin reprezentanții Direcției Agricole Botoșani, potrivit informărilor din teritoriu. Până acum, s-a recoltat 44 la sută din suprafața cu orz obținându-se o producție medie de 3500 kg la hectar și circa 40 la sută din suprafața cu orzoaică de toamnă, obținându-se o producție medie de 2450 kilograme la hectar.

Mai puțin s-a recoltat pe suprafețele cultuvate cu rapiță, respectiv cam 8 la sută din program obținându-se 2260 kilograme la hectar. Săptămâna viitoare, va începe cel mai probabil recoltatul suprafețelor de grîu. Specialiaștii Direcției Agricole Botoșani susțin că nu sunt probleme la ora aceasta cu culturile agricole din cauza temperaturilor, vremea fiind chiar propice dezvoltării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *