Zeci de botoșăneni au ajuns la spital, mușcați de căpușe

ecaterina chihaia
Ecaterina Chihaia

Căpușele continuă să facă victime printre botoșăneni. Medicii de la UPU s-au confruntat deja cu zeci de botoșăneni care au ajuns pe patul de spital după ce au fost mușcați de căpușe după ce au fost la iarbă verde. Potrivit conducerii DSP Botoșani, pînă acum, de când a început sezonul ieșirilor la iarbă verde, s-au înregistrat 20 de cazuri,

Doi dintre botoșăneni au fost diagnosticați chiar cu boala Lyme pe care au contactat-o după ce au fost înțepați de aceste insecte. Persoanele care ajung la urgențe ca urmare a mușcăturii de căpușe sunt supuși unui tratament cu antibiotice, li se recoltează probă de ser la cel puţin 21 de zile de la înţepătură după care, în funcţie de rezultat, urmează conduita terapeutică.

Medicul epidemiolog, șeful Direcției de Sănătate Publică, Ecaterina Chihaia a declarat că sunt destule cazurile de botoșăneni care ajung la spital din această cauza.Şi anul acesta se înregistrează, prin serviciile de boli infecţioase, cazuri de înţepătură de căpuşă. Nu s-au confirmat foarte multe ca infecţie acută, borrelioză acută, dar în continuare se prezintă în serviciul de primiri urgenţe şi la Boli Infecţioase cazuri care relatează în antecedentele imediate înţepătură de căpuşă. Sunt şi copii şi adulţi cam în aceeaşi proporţie. Anul acesta au fost în jur de 20 şi ceva de cazuri. Dintr-o primă serie de aproximativ 12-14 seruri trimise s-au confirmat două. Sunt persoane adulte din mediul urban”, a spus Ecaterina Chihaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *