Percheziţii ale poliţiştilor clujeni în Penitenciarul Botoşani. Vezi ce au căutat!

penitenciarul botosani Politistii clujeni au efectuat mai multe perchezitii in Penitenciarul Botosani, la barbati banuiti ca ar fi inselat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, la data de 3 iulie politistii de investigatii criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Judetean Cluj au efectuat perchezitii in cadrul Penitenciarului Botosani pentru documentarea activitatii infractionale a doi barbati, banuiti ca ar fi inselat mai multe persoane prin metoda „Accidentul”.

Cei doi, in perioada iunie –iulie a.c., ar fi incercat sa induca in eroare diferite persoane in scopul obtinerii ilegale de sume de bani, utilizand telefoane mobile si cartele SIM, pe care le detineau fara drept in celulele in care erau incarcerati. Totodata, acestia au confectionat incarcatoare artizanale pentru alimentarea cu energie electrica a telefoanelor utilizate.

Potrivit politistilor, barbatii au contactat sase persoane, din municipiul Cluj-Napoca, carora li s-au prezentat ca fiind membrii de familie, iar ulterior ca avocati. Acestia expuneau diverse accidente rutiere in care sustineau ca erau implicati membrii ai familiilor partilor vatamate.

In acest context, cei doi barbati, de 31 de ani, din judetul Galati, respectiv de 22 de ani, din judetul Suceava, ar fi solicitat 5.000 de lei, invocand ca acesti bani vor reveni victimelor presupuselor accidente pentru a nu depune plangere penala.

In urma perchezitiilor efectuate in Penitenciarul Botosani, au fost identificate trei telefoane mobile asupra carora planeaza suspiciunea ca au fost utilizate in vederea obtinerii foloaselor materiale injuste.

Activitatea desfasurata de politistii clujeni a beneficiat de sprijinul de specialitate a politistilor din cadrul Serviciului de Operatiuni Speciale Cluj si Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Botosani. Totodata, activitatea a beneficiat si de suportul Penitenciarului Botosani.

Politistii continua cercetarile fata de cei doi pentru documentarea intregii activitati infractionale, sub coordonarea unitatii de parchet competente, pentru comiterea a sase tentative la infractiunea de „inselaciune”, fapta prevazuta de Codul penal.

In prezent, barbatii se afla in stare de detinere, fiind condamnati la executarea pedepsei inchisorii intr-o alta cauza.

Sursa: Bună Ziua Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *