Primăria Botoșani nu va avea ședințe de permanență. Consilierii municipali au considerat proiectul inutil!

 

catalina lupascuProiectul de hotărâre privind reluarea ședințelor de permanență nu prea a avut succes în ședința de Consiliul Local. Proiectul a fost propus de viceprimarul liberal Cătălina Lupașcu care a spus că își dorește mai multă transparență în Primăria Botoșani.

„Ideea de proiect în sensul unei colaborări , de a lua deciziile cele mai bune. Am venit cu recomadnarea din lipsa colaborării , a coordonării cu legislația în vigoare care duc la apariția unor disfuncționalități care pot fi corectate prin aceste ședințe de permanență”, a spus Cătălina Lupașcu, viceprimarul liberal.

Consilierul Florin Ghiorghiță a spus că se va împotrivi acestui proiect deoarece nu este de competența consilierilor locali să voteze așa ceva, punct de vedere împărtășit și de consilierul Paul Onișa.

” Nu voi vota pentru că nu mi se pare un proiect serios, este doar cu titlu de recomandare pe care o poate face primarului. Autoritatea de viceprimar vă dă posibilitatea să chemați la raport orice șef de serviciu”, a spus Florin  Ghiorghiță.

Fostul viceprimar, Cosmin Andrei, a spus și el că în calitate de viceprimar, Cătălina Lupașcu poate cere orice informație dorește de la șefii serviciilor din Primărie. Nici consilierul Corneliu Furtună care de asemenea s-a înscris la cuvînt nu a dat de înțeles că ar fi de acord cu acest proiect. Singurul consilier înscris la cuvânt care a susținut proiectul de hotărâre al viceprimarului Cătălina Lupașcu, a fost colegul din Executivul Primăriei, Eugen Țurcanu. Ca atare, proiectul a fost respins cu 10 voturi pentr, 7  împotriv și 3 abțineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *