Eugen Țurcanu: Domnul primar a cerut tergiversarea proiectului privind achizițiile publice…

eugen turcanuViceprimarul PDL, Eugen Țurcanu, l-a acuzat pe primarul PSD, Ovidiu Portariuc că face presiuni la angajații Seriviciului de Achiziție din cadrul Primăriei Botoșani de a tergiversa votarea proiectului de hotărâre privind achizițiile publice propus de cei doi viceprimari ai urbei.

Țurcanu a spus chiar că acest proiect ar trebui extins și la celelalte instituții publice din subordinea Primăriei, precum și la școli.

„Domnul primar a avut proiectul la îndemână, dar a cerut celor de la Serviciul de Achiziții tergiversarea lui, așa învât vă rog din suflet să ne dăm mâna să votîm să le arătăm cetățenilor ce facem cu acești bani și chiar să-l extindem și spre celelalte instituții publice din subordinea noatră, la spitale și la școli, unde se fac investiții și știm cum se dau la prieteni. Nu vrem să aruncăm acum un cartof fierbinte în mâna nu știu cui. Vrem să armonizăm  acest proiect cu ce se întâmplă la nivel național”, a spus Țurcanu.

2 thoughts on “Eugen Țurcanu: Domnul primar a cerut tergiversarea proiectului privind achizițiile publice…

  1. Mai viceprimarule, da priceput mai esti! Cum poti spune ca un serviciu din primarie sau primarul tergiverseaza un proiect de hotarire? Poate vrei sa spui ca voi, cei de la PNL, ati lansat doar ideea de proiect, dar nu ati intocmit Expunerea de motive si proiectul de hotarire in sine? Asa-i? Daca cele doua documente erau in regula, atunci serviciul de specialitate nu putea intirzia sa intocmeasca raportul de specialitate, cu conditia ca noua hotarire sa nu incalce legea.
    Daca vrei sa stii, in afara OUG nr.34/2006, de multe ori modificata si completata, mai exista si o metodologie de aplicare. In aceasta situatie, nu vad ce element nou ar mai putea aduce o hotarire de CL de la Botosani In schimb, altceva lipseste, dar nu stii tu: o procedura completa si corecta , care sa asigure
    aplicarea ,,ca la carte” a actelor normative in vigoare. Existenta si aplicarea unei asemenea proceduri este obligatorie pentru orice administratie publica, dar o hotarire speciala – ca sa ce? sa stii ca este indoielnica. De ce? Pentru ca orice hotarire a unui consiliu local , la aceasta ora, are o foarte mare incarcarura politica, iar politica trebuie separata de administratie. Ai priceput?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *