Achizițiile publice de la Primăria Botoșani stârnesc zâzanie între consilieri

consiliul local botosaniProiectul de hotărâre privind achizițiile publice, primul pe lista proiectelor de hotărâri de Consiliul Local din ședința de luni, primul conflict între fostul viceprimar Cosmin Andrei și actualul viceprimar, liberalul Cătălina Lupașcu. Cosmin Andrei a criticat proiectul propus de Lupașcu pe care-l consideră inutil.

„Procedura prin are este propus prpoiectul este interesantă și mai ales cînd este propus acest proiect. Acest proiect nu face decât să îngreuneze munca Serviciului de Achiziție. Achizițiile s-au făcut transparent pînă acum și acest proiect nu-și vede utilitatea. E o hotărâre inutilă, a spus Cosmin Andrei, consilier municipal PSD.

Cătălina Lupașcu a intervenit imediat în discuție anulând practic afirmațiile fostului viceprimar acuzand faptul că au fost foarte multe cheltuieli efectuate de Primăria Botoșani despre care botoșănenii habar nu au. Mai mult decât atât, Lupașcu i-a sugerat primarului Ovidiu Portariuc, în absență la ședința de astăzi, să consulte siteul primariei Cluj.

„Cred că e inutilă pentru dvs având în vedere că dvs știți cum s-au cheltuit banii cat ați fost viceprimar. Cetățenii își doresc să știe câți bani s-au cheltuit din bugetul lot. Au fost dese interpelări prin care s-a dorit să se știe cum s-au cheltuit banii de la bugetul local… Se cheltuie bani pentru Summer Fest dar în ultima vreme nu prea am mai avut parte de sponsorizări. Măcar după doi ani în care am promis transparență  deplină cetățenii să vadă cum se cheltuie banii publici pe siteul Primăriei.Există și un exemplu de bune practici  șu vă rog consultați siteul Primăriei Cluj”, a spus Cătălina Lupașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *