Cercul de mediu de la Palatul Copiilor, premiat la un concurs din Slatina

cercul de mediuO nouă reușită a echipajul Cercului Protecția Mediului de la Palatul Copiilor Botoșani, coordonat de profesoara Cecilia Vicoveanu, a avut loc la sfârșitul acestei săptămâni. Acesta a  participat la Concursul național ”Creează-ți mediul” – 2014, care a avut loc în localitatea Slatina, județul Olt, concurs organizat de M.E.N. și partenerii, înscris în C.A.E.N., unde au obținut locul I.

Proba concursului a constat în realizarea unei machete a unui dispozitiv funcțional care poate contribui la conservarea unei resurse naturale. Macheta trebuia să fie însoțită de o prezentare powerpoint care să ilustreze modalitatea de funcționare a acesteia și modul în care contribuie la conservarea resursei naturale.

Echipajul format din elevii Vicoveanu Vlad George, Timoficiuc Robert, Gontariu Marina, Bartuș Ana-Maria și Miea Daria, cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani, au realizat un dispozitiv funcțional de economisire a apei, prin folosirea apei de ploaie, ce poate fi folosit cu succes la scară mare.

S-au punctat creativitatea, originalitatea, relevanța și originalitatea prezentării, relaționarea produsului cu subiectul dat și relevanța acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *