Aurelia Cristea: Legea salarizării unitare este dificil de aplicat

aurelia-cristeaLegea salarizării unitare nu poate fi aplicată la ora actuală în România. Afirmaţia aparţin e minsitrului delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, care a precizat că bugetul statului nu permite introducerea acestei legi în prezent.

„Este extrem de dificil să găsim resurse câtă vreme au crescut contribuţiile asigurărilor sociale, salariul minim pe economie a fost majorat. Vreau să fim realişti, nu vreau sa promitem ceva, ce nu putem pentru ca spaţiul bugetar nu ne permite” , a declarat Aurelia Cristea.

Aceasta a mai spus însă că se gândeşte la posibilitatea salarizării unitare pe domenii de activitate.

„O lege a salarizării unitare pe domenii de activitate nu ar fi mai bună? Sunt domenii de activitate diferite cu alte condiţii de muncă. Să găsim nişte soluţii  care să se refere la specificul respectiv” , a mai adăugat ministrul delegat pentru dialog social.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei comisii de dialog social la Instituţia prefectului la care participa reprezentanţi ai sindicatelor, doar trei parlamentari şi reprezentanţi ai unor instituţii deconcentrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *