Închisoare pentru o fraudă bancară uriaşă

bancomat brd

Un fost consilier clientă de la sucursala BRD Botoşani şi un om de afaceri au fost condamnaţi, joi, de judecătorii Judecătoriei Botoşani la închisoare cu executare. Mariana Dulgheriu a primit o pedeapsă de patru ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare pentru delapidare, fals în înscrisuri şi complicitate la înşelăciune.

Omul de afaceri Robert Simion Bordaş a primit o pedeapsă de şase ani şi două luni de închisoare pentru instigare la delapidare, înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Cei doi au fost obligaţi să plătească către BRD 681.262,49 de lei şi către o persoană fizică 25.000 de euro. Judecătorii au menţinut sechestrul asigurator pe bunurile femeii. Decizia nu este definitivă.

like facebook

Fosta funcţionară de la BRD si omul de afaceri Robert Simion Bordaş, administrator la societatile Romstal Gaz si Delta Gaz Instal SRL Botosani, au fost trimişi în judecată după ce au luat peste 600.000 de lei din conturile unor clienti.

„Numita Dulgheru Mariana, în perioada ianuarie- decembrie 2007, prin falsificarea unor documente bancare, a executat operaţiuni neautorizate în conturile mai multor clienţi transferind din aceste conturi fara aprobarea persoanelor respective suma totală de 418.320 lei, respectiv 27.119 lei” se arată în rechizitoriu.

De asemenea, Parchetul a stabilit ca Dulgheru l-a ajutat pe Bordas să ia zece credite in numele angajatilor societatii Ram Consult, fara ca acestia sa stie. Suma obţinută astfel şi nerecuperata incă este de 175.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *